Skärmavbild 2015-07-10 kl. 14.21.41


Grönsaker
Utbudet av grönsaker varierar under säsongen. Under den tidiga sommaren finns det oftast färskpotatis, olika sorters sallat, mangold, vitkål och svartkål, gräslök och persilja, och efter hand utökas sortimentet med bl.a broccoli, tomat, gurka och  knipplök (röd och gul). Lite senare under säsongen skördar vi zucchini, morötter, rödbetor och bönor, och mot sensommaren kommer majsen. Under hösten mognar de fina matpumporna. Vi säljer mestadels grönsaker från våra egna odlingar, men om någon populär grönsak skulle ta slut så köper vi ibland in ett parti från någon annan odlare i närheten. 

SortimentJordgubbar

Jordgubbar har vi i första hand för självplockning

Blommor
 I våra blomsterodlingar hittar du både klassiska svenska sommarblommor och eterneller, d.v.s. sådana blommor som passar extra bra att torka. Du kan köpa färdiga buketter inne i butiken, eller ta med dig korg och sax och  själv botanisera bland blomstersängarna. 

Björkved
Vi säljer fin björkved som vi hugger i egen skog på Onsjöberget. Du kan välja mellan att köpa småsäckar för enstaka "hobbyeldningar" eller en storsäck (ca en kubikmeter). Det bästa är om du själv kommer och hämtar veden med släp, men om du bor i närheten kan vi även köra hem den till dig mot en avgift. Kontakta Stig och avtala en tid för hämtning, så hjälper han dig att ställa upp vedpallen på ditt släp. Stigs mobilnummer: 0707-672310.

Hemkokt sylt, saft, och marmelad
För dig som vill ha sylt, marmelad och saft av närodlad frukt och bär så finns det flera goda sorter att välja på i butiken. Produkterna tillverkas för hand av Susanne och är gjorda av råvaror från våra egna odlingar. Utbudet varierar, men sorter som brukar finnas är till exempel jordgubbssylt, hallonsylt, rosenmarmelad, pumpamarmelad med citron och ingefära, morotsmarmelad, hallon/chokladmarmelad, hallonsaft, jordgubssaft m.m. Susanne smaksätter även vinäger med bland annat jordgubbar, hallon och svarta vinbär, som ger en härlig färg och arom. Perfekt till en fruktig vinägrett på primörerna eller salladen! Även egenhändigt smaksatt olivolja och örtsalt finns till försäljning. 

Te
Vi har ett stort utbud av teer i lösvikt. Här hittar du både svarta, gröna och rooibos-teer, och du kan välja mellan naturella teer som English Breakfast och Gunpowder, eller smaksatta med alternativ som Äppelblom, Champagne, Chai, Yoghurt/Citron eller vår egen somriga Kaggagårdsblandning.
 

Övrigt
Periodvis köper vi in olika produkter såsom karameller, närproducerad honung, mm. Håll utkik på vår hemsida för löpande uppdateringar!
 

.